Omgeving

Oradour Sur Glane:  Oradour sur Glane is een  oorlogsmonument. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorp door de Duitsers vermoord en zijn de huizen in brand gestoken. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gehouden en ter bezichtiging opengesteld.  

Limoges: Limoges is vooral bekend om haar porselein. Het is een gezellige winkelstad met veel monumentale panden. Limoges en Oradour liggen dicht bij elkaar, u kunt een bezoek aan beide plaatsen combineren in een dagtocht. 

Perigueux: Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne, een sfeervolle, typisch Franse stad met gezellige winkelstraten en pleinen. De oude kathedraal is bekend om het mooie houtsnijwerk. De rit naar Perigueux toe is door een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied. 

Piégut: Ligt op 20 minuten afstand. Hier wordt iedere woensdag morgen een grote streekmarkt gehouden. Er zijn meer dan 100 kramen en natuurlijk ook gezellige terrasjes. 

La Rochefoucauld: Hier staat een prachtig kasteel. Tevens kunt U ook nog een kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen bezichtigen. 

Brantôme: Is een prachtige oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. De "centre ville" van het stadje wordt omringd door water. Iedere vrijdagmorgen wordt hier een grote weekmarkt gehouden, waar u regionale producten kunt kopen.

Grotten van Villars:  In combinatie met een bezoek aan Brantôme kunnen wij U een bezoek aan de grotten aanbevelen. 
Lac de Lavaud: Dichtbij Le Chat vindt u “Lac de Lavaud”. Een uitgestrekt meer met zandstrand bij “La Guerlie”. Bij het restaurant kunt U waterfietsen huren.   

Meer van st Estephe: Leuk meer met zanstrand, speeltoestellen en horeca. Daarnaast een leuke wandelroute om het meer heen van 3 km met halverwege een trekpont

Adventure Parc: Bent U avontuurlijk dan is het aan te bevelen een bezoek te brengen aan “Aventure Parc”. Hier kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals klimmen, bungeejumpen, van boom naar boom slingeren etc.  

Aubeterre sur Dronne: Ondergrondse kerk in schilderachtig dorpje

Angoulême: Lekker even winkelen dan is Angoulême "the place to be". Het is een prachtige oude stad. In de stad zijn diverse monumenten te bezichtigen. Verder kunt u er naar het museum van Archeologie en het Stripboekenmuseum. 

 

 

Impressie Aubeterre sur Drone