Omgeving

Oradour Sur Glane:  Oradour sur Glane is een  oorlogsmonument. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is bijna de gehele bevolking van dit dorp door de Duitsers vermoord en zijn de huizen in brand gestoken. De overlevenden hebben dit dorp in de oorspronkelijke staat gehouden en ter bezichtiging opengesteld.  

Limoges : Vooral bekend van haar porcelein. Gezellige winkelstad met veel monumentale panden.

Perigueux: Perigueux is de hoofdstad van de Dordogne, een sfeervolle, typisch Franse stad met gezellige winkelstraten en pleinen. De oude kathedraal is bekend om het mooie houtsnijwerk. De rit naar Perigueux toe is door een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied. 

Piégut: Ligt op 20 minuten afstand. Hier wordt iedere woensdag morgen een grote streekmarkt gehouden. Er zijn meer dan 100 kramen en natuurlijk ook gezellige terrasjes. 

La Rochefoucauld : Hier staat een prachtig kasteel, mooie kerk en twee kloosters uit de middeleeuwen

Brantôme: Is een prachtige oud stadje, gedeeltelijk gebouwd in de rotsen. De "centre ville" van het stadje wordt omringd door water. Iedere vrijdagmorgen wordt hier een grote weekmarkt gehouden, waar u regionale producten kunt kopen.

Grotten Villars : Mooie druipsteengrot

Lac de Lavaud en Lac St. Estephe : Leuke recreatie meren met zandstranden

Aubeterre sur Drone : Ondergrondse kerk in schilderachtig dorpje

Adventure park : Ben t u avontuurlijk, breng dan een bezoek. Diverse klimactiviteiten

Angouleme : Lekker even winkelen. Prachtige stad met diverse monumenten. Vergeet niet het museum van Archeologie en stripboekmuseum te bezoeken

 

Impressie Aubeterre sur Drone