Omgeving

Ontdek de rijke geschiedenis en charme van de omgeving rondom ons vakantiehuis.

Oradour Sur Glane

Een indrukwekkend oorlogsmonument waar bijna de hele bevolking aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers werd vermoord. Het dorp is bewaard gebleven in zijn oorspronkelijke staat, open voor bezoekers.

 

Limoges

Beroemd om haar porselein, biedt deze gezellige winkelstad een scala aan monumentale panden voor een aangename wandeling.

 

Perigueux

De sfeervolle hoofdstad van de Dordogne, met karakteristieke winkelstraten, pleinen en een prachtige oude kathedraal met houtsnijwerk. Geniet van een betoverende rit door een bosrijk en heuvelachtig gebied op weg naar Perigueux.

 

Piégut

Op slechts 20 minuten afstand vind je een levendige streekmarkt op elke woensdagochtend, met meer dan 100 kraampjes en gezellige terrasjes.

 

La Rochefoucauld

Een plaats met een prachtig kasteel, een mooie kerk en twee middeleeuwse kloosters.

 

Brantôme 

Een betoverend oud stadje, deels gebouwd in de rotsen, omringd door water. Mis de grote weekmarkt op vrijdagochtend niet, waar je regionale producten kunt ontdekken.

 

Grotten Villars 

Verken de prachtige druipsteengrot.

 

Lac de Lavaud en Lac St. Estephe 

Ontspan aan de recreatiemeren met zandstranden.

 

Aubeterre sur Drone

Ontdek de ondergrondse kerk in dit schilderachtige dorpje.

 

Adventure park

Voor de avontuurlijke zielen, met diverse klimactiviteiten.

 

Angoulême

Een prachtige stad met diverse monumenten, perfect voor een dagje winkelen. Vergeet niet het museum van Archeologie en het stripboekmuseum te bezoeken.Kortom, ervaar een boeiende mix van cultuur, geschiedenis en avontuur in de nabije omgeving van ons vakantiehuis.